
Virtuvės peiliai profesionaliam ir namų maisto ruošoimui
Rodoma 1–52 iš 117
-
Pjaustymo peilis Claude Dozorme Cuisine au quotidien 15cm alyvuogių mediena
-
“Victorinox” atkaulinėjimo peilis siaurais ašmenimis, lankstus, fibrox mėlynas
-
“Victorinox” mėsininko peilis su geltona fibrokso rankena
-
A242100 Spalvotas “Prof. Arcos” peilis 150 mm
-
“Victorinox Swibo” mėsininko peilis, siaura geležtė, vikšrinė rankena
-
“Déglon Sherwood” peilis su kapokle
-
“Victorinox batte” lapų peilis
-
“Victorinox Dual Grip” atkaulinėjimo peilis 15 cm
-
“Victorinox” apipjaustymo peilis 15 cm juodas
-
“Victorinox” kraujuojantis peilis su palisandro medžio ašmenimis
-
TB “Maestro Ideal Forge” pjaustymo peilis 15 cm
-
“Opinel” drožinėjimo peilis N° 120 Parallèle
-
“Victorinox” atkaulinėjimo peilis siaurais ašmenimis, lankstus, fibrox raudonas
-
“Déglon” damaskinis drožinėjimo peilis su koriano rankena
-
A242000 Spalva Gylis 130 mm “Arcos” peilis
-
“Victorinox Swibo” mėsininko peilis 5.8431
-
“Victorinox” iškaulinėjimo peilis su juoda fibrokso atlenkiama geležte
-
“Victorinox” geltonas peilis su 20 cm lanksčia geležte
-
“Victorinox” miško kirtimo peilis su dviguba rankena 20 cm
-
“Victorinox” miško kirtimo peilis Dual Grip su korio ašmenimis
-
Ideal Sabatier DEG Déglon pjaustymo peilis
-
“TB Maestro Ideal Forge” pjaustymo peilis 20 cm
-
“Yaxell MON Damascus” atkaulinėjimo peilis 15 cm
-
“Victorinox” geltonos spalvos fibrox atvirkštinis iškaulinėjimo peilis, siaura geležtė
-
“Victorinox” mėsininko peilis juoda fibrokso rankena
-
A241700 Spalvotas “Prof. Arcos” peilis 200 mm
-
“Victorinox Swibo” mėsininko peilis su geltona vikšrine rankena
-
“Victorinox” iškaulinėjimo peilis su siaurais lanksčiais ašmenimis ir tiesia juodo fibrokso nugarėle
-
“Victorinox” žalias peilis su lanksčia 20 cm geležte
-
“Nontron” drožinėjimo peilis – 20 cm
-
“Victorinox” kirtimo peilis su siaurais fibrokso korio ašmenimis, juodas
-
“Victorinox” kraujuojantis peilis, juoda fibrokso rankena, tuščiaviduriai ašmenys
-
1896 m. Due Cigni pjaustymo peilis graikinio riešuto ašmenimis 195 mm
-
“Victorinox Grand Maître” 15 cm klastotas atkaulinėjimo peilis iš klevo
-
“Victorinox” atkaulinėjimo peilis siaurais ašmenimis atvirkštine nugarėle fibrox baltas
-
“Victorinox” mėsininko peilis su mėlyna fibrokso rankena
-
A241600 Spalvotas “Prof. Arcos” peilis 180 mm
-
“Victorinox Swibo” kraujuojantis peilis 5.8412
-
“Darkwood Déglon” drožinėjimo peilis
-
“Victorinox” pjaustymo peilis juoda lanksčia geležte
-
Sraigtasparnis Pakka KOTAI
-
“Victorinox” kirtimo peilis siaurais ašmenimis ir juoda fibrokso nugarėle
-
“Victorinox” geltonas fibrox tiesiosios nugarėlės kraujuojantis peilis
-
Au Nain kebabų peilis
-
Victorinox Grand Maître POM juodas kaltinis drožinėjimo peilis
-
“Victorinox” žalias “fibrox” atvirkštinis iškaulinėjimo peilis, siaura geležtė
-
“Victorinox” mėsininko peilis su palisandro rankena
-
A241500 Spalvotas “Prof. Arcos” peilis 160 mm
-
“Victorinox Swibo” kraujavimo peilis tiesia nugarine geležte geltonas cricket
-
“Victorinox” iškaulinėjimo peilis siaurais nudilusiais ašmenimis ir juoda fibrokso nugarėle
-
“Victorinox” odos nuėmimo peilis mėlyna lanksčia geležte 20 cm
-
“Victorinox” konditerinis peilis
Virtuvės peiliai profesionaliam ir namų maisto ruošoimui
Norint gaminti taip, kaip dirba profesionalūs šefai – tiksliai, saugiai ir su pagarba produktui – būtina ne tik technika ar patirtis, bet ir solidi, patikima įranga. Būtent todėl virtuvės peiliai išlieka nepakeičiama kiekvienos virtuvės ašimi. Šioje kolekcijoje rasite kruopščiai atrinktus modelius tiek kasdieniam pjaustymui, tiek preciziškai gastronomijai, kur produkto tekstūra ir pjūvio švara tampa lemiamu veiksniu.
Mūsų siūlomas virtuvinių peilių asortimentas apima tiek Vakarų meistrystės klasiką, tiek Rytų tradicijų subtilumą – nuo masyvių šefo peilių iki lengvų, manevringų japoniškų ašmenų. Nesvarbu, ar gaminate šeimos pusryčius, rimtus sekmadienio pietus, ar elegantišką vakarienę, tinkamai parinktas virtuvės peilis leidžia produktus apdoroti švariai, tolygiai ir išlaikant visą jų natūralų skonį.
Kam reikalingas tikras virtuvinis peilis? – profesionalų patirtimi pagrįstas atsakymas
Pradedantiesiems dažnai atrodo, kad „peilis yra peilis“. Tačiau kulinarijoje pjūvio kokybė lemia kur kas daugiau nei estetiką. Tikras virtuvinis peilis – tai įrankis, leidžiantis išsaugoti produkto struktūrą: svogūnas neskleidžia perteklinių sulčių, mėsa nepavirsta į minkštą masę, daržovės išlaiko trapumą, o žolelės netamsėja. Švarus pjūvis be spaudimo padeda išlaikyti skonio intensyvumą ir aromatų grynumą.
Gastronomijoje tvarkingas maisto pateikimas yra ne prabanga, o taisyklė. Tiksliai supjaustyti ingredientai leidžia sukurti harmoniją lėkštėje – nuo „julienne“ juostelių iki „brunoise“ kubelių. Profesionalams tai yra kasdienė rutinos dalis, o mėgėjams – būdas pakelti savo patiekalus į aukštesnį lygį.
Kaip išsirinkti tinkamą virtuvės peilį? Populiariausi tipai ir jų paskirtys
Dauguma namų ir profesionalių virtuvių remiasi dviem baziniais modeliais – šefo peiliu ir Santoku. Abu jie yra universalūs, tačiau kiekvienas turi savų subtilybių, todėl verta suprasti jų skirtingą charakterį.
Šefo peilis – universalus Vakarų virtuvės standartas
Klasikinis šefo peilis (dar vadinamas virėjo peiliu) yra virtuvės kūrybos variklis. Jo ašmenys, dažniausiai siekiantys 15–30 cm, suteikia idealų balansą tarp jėgos ir kontrolės. Platus, šiek tiek išlenktas profilis leidžia sklandžiai linguoti ant pjaustymo lentos, todėl šis peilis puikiai tinka kapojimui, smulkinimui ir greitam produkto „supakavimui“ į precizinius gabalėlius.
Tai modelis, kurį renkasi daugelis Europos šefų – nuo prancūziškos haute cuisine iki klasikinės italų trattorijos technikos. Jei norite vieno universaliausio įrankio, pradėti verta būtent nuo jo.
„Santoku“ peilis – japoniškas tikslumas ir manevringumas
Iš Japonijos kilęs japoniškas virtuvinis peilis Santoku šiandien yra vienas populiariausių pasaulyje. 18 cm ilgio ašmenys suteikia lengvumo, todėl pjaustymas tampa itin tikslus. Daugelis modelių turi „honeycomb“ arba „granton“ tipo išgaubimus, kurie neleidžia produktams lipti prie plieno – tai ypač vertina dirbantieji su žuvimi, šakniavaisiais ar minkštomis daržovėmis.
Šis peilis idealiai tinka tiems, kurie mėgsta japonišką pjūvio kultūrą, kur dominuoja subtilumas, ritmas ir minimalus produkto pažeidimas.
Kokio plieno virtuvinį peilį rinktis? Skirtingų lydinių savybės
Peilio plienas lemia tiek jo aštrumą, tiek ilgaamžiškumą, todėl verta suprasti pagrindinius skirtumus tarp populiariausių lydinių: nerūdijančio plieno, anglinio plieno, Damasko plieno ir keramikos.
Nerūdijantis plienas – patikimas kasdienai
Tai bene praktiškiausias pasirinkimas pradedantiesiems. Nerūdijantis plienas atsparus drėgmei, lengvai prižiūrimas ir toleruoja net indaplovę (jei modelis su sintetika rankena). Plieno rūšių įvairovė didžiulė – nuo paprastesnių, skirtų kasdieniam naudojimui, iki premium klasės mišinių, kuriuos renkasi profesionalai.
Anglinis plienas – profesionalų pasirinkimas
Anglinio plieno profesionalūs virtuviniai peiliai pasižymi neįtikėtinu aštrumo išlaikymu. Dėl didesnio kietumo ašmenys ilgiau išlieka agresyvūs, tačiau juos reikia prižiūrėti atidžiau – vengti drėgmės, kruopščiai nusausinti, reguliariai galąsti. Šis plienas ypač vertinamas rankų darbo peilių meistrų.
Damasko plienas – prabanga ir funkcija viename
Damasko plienas – tai lydinys, kurį pasirinkę šefai dažnai sieja jį su „Michelin“ žvaigždučių virtuvėse naudojamais instrumentais. Kietas branduolys ir sluoksninė struktūra sukuria „bangų“ raštą, kuris atpažįstamas visame pasaulyje. Japoniškas damasko peilis dermina tikslumą, estetinius ornamentus ir išskirtinį aštrumo išlaikymą. Tokius peilius būtina plauti tik rankomis, kad išliktų natūrali jų dekoratyvinė struktūra.
Keramika – lengvumas ir higiena
- Keraminiai peiliai žinomi dėl itin aštrios briaunos
- Puikiai tinka vaisiams, daržovėms ir produktams, kuriems būtinas higieniškas pjūvis
Nors keramika trapesnė nei plienas, ji tampa vis populiaresnė tarp tų, kurie vertina lengvumą ir švarų pjūvį be metalo sąlyčio. Išsami informacija





















































