
Santoku peiliai: Japonų virtuvės profesionalūs įrankiai
Rodoma 1–52 iš 72
-
“Arcos” baltasis “Riviera” peilis “Santoku
-
SUPER 5 Santoku peilis – Samura
-
“Victorinox” “Santoku” peilis juodas, 17 cm, korėto ašmenimis
-
“Colour Prof” peilis “Santoku” – “Arcos
-
“Kai Santoku” peilis 16 cm “Pure Komachi 2
-
18 cm “Santoku Jaku Seki Ryu” peilis
-
“Victorinox Santoku Grand Maître” kaltinis POM 17 cm peilis
-
A233524 180 mm peilis Riviera Arcos
-
“Yaxell Ketu” 165 mm “Santoku” peilis
-
18 cm “TB Maestro Ideal forge Santoku” peilis
-
“Santoku Forge” peilis – Böker
-
Kai Santoku peilis 14,5 cm Seki Magoroku Shoso
-
DAMASCUS Samura Santoku peilis
-
“Victorinox Swiss Modern Santoku” peilis 17 cm, juodas, su medaus koriu
-
A233500 180 mm “Riviera Arcos” peilis
-
Peilis “Santoku Meteora” – Samura
-
18 cm “Santoku Due Cigni Hakucho” peilis
-
“Böker Damascus Olive Santoku” peilis
-
Kai 16,5 cm Santoku peilis Seki Magoroku Shoso
-
“Wusaki San Mai” 10Cr15 17 cm “Santoku” peilis
-
“Victorinox Swiss Modern Santoku” 17 cm riešutmedžio tuščiaviduris peilis
-
KAI Wasabi juodas “Santoku” peilis
-
“Ketu Konata” drožinėjimo peilis – Yaxell
-
1896 Santoku peilis “Due Cigni” riešutmedžio medaus korio ašmenys 175 mm
-
“Böker Damascus Black Santoku” peilis
-
Kai Santoku peilis 16,5 cm Seki Magoroku Shoso
-
“Wusaki Damascus Santoku” peilis 10Cr 17cm
-
“Victorinox SwissClassic Santoku” peilis 17 cm spalvota rankena su medaus koriais
-
Damasko “Santoku” peilis – Samura
-
KC952 Kanetsune Santoku peilis
-
Claude Dozorme Santoku peilis Kasdienė virtuvė 13 cm alyvuogių mediena
-
“Kai Seki Magoroku Redwood” 17 cm “Santoku” peilis
-
“Yaxell Taishi” 125 mm “Santoku” peilis
-
“Victorinox SwissClassic Santoku” peilis 17 cm, juodas, korėtas – dėžutėje
-
Bambukinis Santoku peilis – Samura
-
KC152 Kanetsune Santoku peilis
-
“Mcusta HZ2-3003DS Splash Hybrid Santoku 180” peilis
-
Kai 18 cm “Shun Damascus” nerūdijančio plieno “Santoku” kišeninis peilis
-
KOTAI Bunka santoku peilis
-
“Victorinox SwissClassic Santoku” peilis 17 cm, raudonas, korėtas – dėžutėje
-
Kalvio Santoku peilis – Samura
-
170 mm SekiRyu Santoku ažūrinis peilis
-
“Tokisu” 17 cm G10 “Santoku” peilis
-
“Arcos Nordika” 19 cm “Santoku” peilis
-
“Kai Santoku” peilis 18 cm “Shun Classic White
-
KOTAI Pakka Santoku peilis
-
“Victorinox SwissClassic” 17 cm juodas “Santoku” peilis dovanų dėžutėje
-
“Arcos Black Riviera Santoku” lenktinis peilis
-
170 mm “Santoku SekiRyu” peilis
-
“Suncraft Senzo WA” 18 cm “Santoku” peilis
-
“Yaxell Super Gou” 125 mm “Santoku” peilis
-
Kai Santoku peilis 18 cm Shun damas nerūdijančio plieno
Santoku peiliai: Japonų virtuvės profesionalūs įrankiai
Santoku peilis – tai vienas universaliausių virtuvės peilių, kurio pavadinimas Japonijoje reiškia „trys geri dalykai“ (pjaustymas, kapojimas, smulkinimas). Šis peilis yra pagrindinis tiek profesionalių, tiek mėgėjų virtuvėje, nes vienu įrankiu galite atlikti daugybę kasdienių maisto ruošos darbų. Dėl savo ergonomiško dizaino ir ašmenų formos jis dažnai lyginamas su klasikiniais virėjo peiliais, tačiau pasižymi išskirtine japoniška preciziškumo tradicija.
Kas daro Santoku peilį ypatingu?
Santoku peilio geležtė dažniausiai gaminama iš nerūdijančio plieno, o jos galas šiek tiek išlenktas (~60°), kartais vadinamas „medaus formos“ (hollow edge). Toks profilis leidžia lengvai pjaustyti daržoves, žuvį ar mėsą, nes maistas neprilimpa prie ašmenų, o darbas virtuvėje tampa sklandesnis ir efektyvesnis.
Naudojimo galimybės virtuvėje
Su Santoku peiliu galite:
- Pjaustyti ir smulkinti daržoves – nuo subtilių žolelių iki kietesnių daržovių;
- Pjaustyti mėsą ir žuvį – idealiai tinka tiek šviežiai, tiek šiek tiek atšaldytai produkcijai;
- Gražiai dekoruoti vaisius – lengvai suformuosite tikslias figūras ir griežinėlius.
Dėl savo universalumo Santoku peilis yra nepakeičiamas tiek kasdienėje virtuvėje, tiek ruošiant sudėtingesnius gastronominius patiekalus.
Geriausi Santoku peilių gamintojai
Rinkoje galite rasti Santoku peilių iš pasaulyje žinomų gamintojų, tokių kaip Kershaw, Böker ar Arcos. Tačiau tikrieji japoniški Santoku peiliai, tokie kaip Kai ar Kanetsune, gaminami laikantis tradicinių japonų peilių gamybos metodų, naudojant aukštos kokybės plieną ir ypatingą ašmenų kalimą. Jei ieškote europietiškos kokybės, Prancūzijos Opinel taip pat turi Santoku peilių kolekciją, skirtą tiek profesionaliems šefams, tiek aistringiems kulinarams.
Kaip pasirinkti tinkamą Santoku peilį
Renkantis Santoku peilį, verta atkreipti dėmesį į:
- Geležtės medžiagą – aukštos kokybės plienas ilgiau išlaiko aštrumą ir atsparus korozijai;
- Rankenos ergonomiką – patogi rankena sumažina nuovargį ruošiant didelį kiekį maisto;
- Ilgis ir svoris – pritaikykite pagal savo pjaustymo įpročius ir patogumą virtuvėje.
Investicija į kokybišką Santoku peilį atsipirks kiekvieną kartą, kai ruošiant maistą pastebėsite skirtumą tarp standartinio peilio ir profesionalaus japoniško įrankio.
Pasirinkdami Santoku peilį iš mūsų kolekcijos, gausite ne tik funkcionalų virtuvės įrankį, bet ir galimybę patirti tikrą japonų kulinarinę tradiciją tiesiog savo virtuvėje.





















































