Available Filters

-

Visos kolekcijos
"Arcos" baltasis "Riviera" peilis "Santoku

Japoniški peiliai

Filtrai

Japoniški peiliai profesionaliai virtuvei – aukščiausios kokybės kaltiniai ir damaskuoti variantai

Japoniški peiliai jau daugiau nei šimtmetį laikomi tikru virtuvinės meistrystės etalonu. Šis statusas nėra atsitiktinis – Japonijos kalvystės tradicijos, besiremiančios samurajų kardų gamybos principais, sukūrė unikalią peilių kultūrą, kurioje derinama nepriekaištinga geometrija, subalansuota ergonomika ir stulbinamas aštrumas. Nesvarbu, ar geležtė kaltinė, ar damaskuota – pastaroji garsėja savo daugiasluoksniu plienu ir nepakartojamu raštu – japoniški virtuviniai peiliai išsiskiria nepaprastu tikslumu ir ilgaamžiškumu.

Dėl šių savybių juos renkasi tiek profesionalūs šefai iš aukštosios gastronomijos restoranų, tiek maisto entuziastai, ieškantys ne tik įrankio, bet ir tikro kulinarinio patyrimo. Japoniškas peilis leidžia pjaustyti švariai, tiksliai ir su minimaliu pasipriešinimu – tai ypač svarbu ruošiant žalią žuvį, daržoves ar atliekant preciziškus pjūvius.

Populiariausi japoniškų peilių tipai – nuo Gyuto iki Santoku

Internetinėje parduotuvėje peilis-durklas.lt rasite visas svarbiausias japoniškų virtuvinių peilių rūšis, kurių kiekviena turi savo aiškiai apibrėžtą paskirtį. Tarp jų – kultiniai modeliai, tapę standartais pasaulinėse virtuvėse: Yanagiba, Nakiri, Gyuto, Deba, Pankiri ir, žinoma, nepakeičiamasis Santoku peilis.

Kiekvienas šių peilių turi savo vakarietišką atitikmenį, todėl renkantis lengva orientuotis pagal įprastus poreikius:

  • Yanagiba – itin ilga ašmenų geometrija, skirta preciziškam žuvies pjaustymui ir sashimi ruošimui.
  • Nakiri – tradicinis daržovių peilis, idealus greitam ir smulkiam kapojimui.
  • Gyuto – japoniškoji virėjo peilio versija, universalus daugumai pjovimo užduočių.
  • Deba – masyvus žuvies filetuotojas, skirtas tvirtam, galingam pjūviui.
  • Pankiri – rytietiškas duonos peilis su dantyta geležte.

Tokiu įrankių pasirinkimu užtikrinama, kad bet kuris virėjas – mėgėjas ar profesionalas – galės pasiruošti kiekvieną produktą maksimaliai tiksliai ir efektyviai.

Japoniškų peilių kokybė, gamybos tradicijos ir žymiausi prekių ženklai

Japoniškų peilių pasaulis nuolat evoliucionuoja, tačiau jo šerdis išlieka ta pati: itin kruopšti gamyba ir išskirtinis dėmesys detalėms. Tokie gamintojai kaip Kai, „Mcusta“ ar kiti prestižiniai meistrai vadovaujasi tais pačiais principais, kuriuos dar Edo laikais puoselėjo kardų kalviai: daugiasluoksnis plienas, rankinis apdirbimas ir tobulas balansas tarp kietumo bei elastingumo.

Damaskuoti peiliai (damascus) – vieni labiausiai vertinamų dėl savo ypatingo sluoksniuoto rašto ir išskirtinio atsparumo korozijai. Tuo tarpu kaltiniai ašmenys pasižymi neprilygstamu tvirtumu, todėl juos renkasi šefai, kuriems svarbiausia patikimumas ekstremaliomis virtuvės sąlygomis.

  • Puikus aštrumas dėl aukšto anglies kiekio plieno.
  • Puiki ergonomika – tradicinės D formos ar oktagonalinės rankenos.
  • Ilgaamžis tvirtumas ir atsparumas intensyviam naudojimui.

Augant japonų gastronomijos populiarumui Europoje – ypač sušių, sashimi ar tempūros patiekalams – tinkamo japoniško peilio pasirinkimas tampa ne tik estetikos, bet ir funkcionalumo klausimu. Neabejotinai, tik su autentišku japonišku virtuviniu peiliu galima atkartoti originalius japonų virtuvės pjovimo principus.

Mūsų svetainėje pateikiama nuolat atnaujinama japoniškų peilių kolekcija, į kurią įtraukiami nauji meistrai, riboto leidimo serijos ir pažangios plieno technologijos. Kviečiame išsamiau susipažinti su visa kolekcija čia: Išsami informacija.