
Japoniški peiliai
Rodoma 1–52 iš 268
-
“Arcos” baltasis “Riviera” peilis “Santoku
-
“Wusaki San Mai” 10Cr15 9 cm pjaustymo peilis
-
Wusaki San Mai 10Cr15 12 cm darbinis peilis
-
Nakiri Wusaki San Mai 10Cr15 17cm peilis
-
“Suncraft Senzo Damascus” 8 cm pjaustymo peilis
-
“Sayuto” 9 cm sekvojos pjaustymo peilis “San Maï
-
Damasko pomidorų peilis – Samura
-
HZ2-3007DS “Splash Hybrid Gyuto 240 Mcusta” peilis
-
“Hakucho” 21cm “Gyuto Due Cigni” peilis
-
“Wusaki Pakka X50” serijos “Santoku” peilis
-
Seki Magoroku Redwood Kai 15 cm darbinis peilis
-
Kai 9 cm Shun Nagare Damascus nerūdijančio plieno pjaustymo peilis
-
Wusaki Damasko peilis 10Cr 9cm
-
Komunalinis peilis “Super 5” – “Samura
-
“Yaxell Ketu” naudingasis 10 cm pjaustymo peilis
-
Yaxell ZEN Damasko duonos peilis 23 cm
-
KC955 Sujihiki Kanetsune peilis
-
Kai 15 cm Wasabi juodas virtuvinis peilis
-
Kai 9 cm “Shun” nerūdijančio plieno damaskinis peilis daržovėms
-
A233524 180 mm peilis Riviera Arcos
-
“Suncraft Senzo WA” 18 cm “Santoku” peilis
-
“Yaxell Taishi” virėjo peilis 20 cm
-
DAMASCUS 67 pjaustymo peilis – Samura
-
“Böker Damascus Black Santoku” peilis
-
“Victorinox SwissClassic Santoku” peilis 17 cm spalvota rankena su medaus koriais
-
“Yaxell Super Gou” 12 cm pjaustymo peilis
-
Kai Santoku peilis 16,5 cm Seki Magoroku Shoso
-
Kai 23 cm “Shun Nagare Damascus” nerūdijančio plieno pjaustymo peilis
-
KAI Wasabi Black Nakiri peilis
-
18 cm Kiritsuke Jaku Seki Ryu peilis
-
“Fukito” 18 cm “Santoku” peilis su “Pakka San Maï” skylutėmis
-
Bambukinis komunalinis peilis – Samura
-
“Mcusta HZ2-3010DS Splash Hybrid Sujihiki 240 peilis
-
Usuba Due Cigni Hakucho peilis 18 cm
-
“Wusaki Pakka X50” serijos virėjo peilis
-
Yanagiba Kai Seki Magoroku Kinju 21cm peilis
-
Kai 9 cm “Shun Damascus” nerūdijančio plieno pjaustymo peilis
-
Wusaki Damascus 10Cr 12 cm virtuvinis peilis
-
“Yaxell Ketu” 165 mm “Santoku” peilis
-
“Arcos Black Riviera Santoku” lenktinis peilis
-
Petty SekiRyu peilis 12cm ABS juodas – SRP700
-
KC954 Smulkusis Kanetsune peilis
-
Kai pjaustymo peilis 23 cm Pure Komachi 2
-
Kai virtuvinis peilis 25 cm Shun damaskinis nerūdijantis plienas
-
A233500 180 mm “Riviera Arcos” peilis
-
“Suncraft Senzo WA” 15 cm “Santoku” peilis
-
“Yaxell Super Gou Paring peilis
-
3 bambukinių peilių rinkinys – Samura
-
Böker Damascus Black utility peilis
-
“Victorinox SwissClassic Santoku” peilis 17 cm, juodas, korėtas – dėžutėje
-
180 mm Gyuto SekiRyu peilis
-
Kairiarankis Yanagiba Kai peilis 21cm Seki Magoroku Hekiju
Japoniški peiliai profesionaliai virtuvei – aukščiausios kokybės kaltiniai ir damaskuoti variantai
Japoniški peiliai jau daugiau nei šimtmetį laikomi tikru virtuvinės meistrystės etalonu. Šis statusas nėra atsitiktinis – Japonijos kalvystės tradicijos, besiremiančios samurajų kardų gamybos principais, sukūrė unikalią peilių kultūrą, kurioje derinama nepriekaištinga geometrija, subalansuota ergonomika ir stulbinamas aštrumas. Nesvarbu, ar geležtė kaltinė, ar damaskuota – pastaroji garsėja savo daugiasluoksniu plienu ir nepakartojamu raštu – japoniški virtuviniai peiliai išsiskiria nepaprastu tikslumu ir ilgaamžiškumu.
Dėl šių savybių juos renkasi tiek profesionalūs šefai iš aukštosios gastronomijos restoranų, tiek maisto entuziastai, ieškantys ne tik įrankio, bet ir tikro kulinarinio patyrimo. Japoniškas peilis leidžia pjaustyti švariai, tiksliai ir su minimaliu pasipriešinimu – tai ypač svarbu ruošiant žalią žuvį, daržoves ar atliekant preciziškus pjūvius.
Populiariausi japoniškų peilių tipai – nuo Gyuto iki Santoku
Internetinėje parduotuvėje peilis-durklas.lt rasite visas svarbiausias japoniškų virtuvinių peilių rūšis, kurių kiekviena turi savo aiškiai apibrėžtą paskirtį. Tarp jų – kultiniai modeliai, tapę standartais pasaulinėse virtuvėse: Yanagiba, Nakiri, Gyuto, Deba, Pankiri ir, žinoma, nepakeičiamasis Santoku peilis.
Kiekvienas šių peilių turi savo vakarietišką atitikmenį, todėl renkantis lengva orientuotis pagal įprastus poreikius:
- Yanagiba – itin ilga ašmenų geometrija, skirta preciziškam žuvies pjaustymui ir sashimi ruošimui.
- Nakiri – tradicinis daržovių peilis, idealus greitam ir smulkiam kapojimui.
- Gyuto – japoniškoji virėjo peilio versija, universalus daugumai pjovimo užduočių.
- Deba – masyvus žuvies filetuotojas, skirtas tvirtam, galingam pjūviui.
- Pankiri – rytietiškas duonos peilis su dantyta geležte.
Tokiu įrankių pasirinkimu užtikrinama, kad bet kuris virėjas – mėgėjas ar profesionalas – galės pasiruošti kiekvieną produktą maksimaliai tiksliai ir efektyviai.
Japoniškų peilių kokybė, gamybos tradicijos ir žymiausi prekių ženklai
Japoniškų peilių pasaulis nuolat evoliucionuoja, tačiau jo šerdis išlieka ta pati: itin kruopšti gamyba ir išskirtinis dėmesys detalėms. Tokie gamintojai kaip Kai, „Mcusta“ ar kiti prestižiniai meistrai vadovaujasi tais pačiais principais, kuriuos dar Edo laikais puoselėjo kardų kalviai: daugiasluoksnis plienas, rankinis apdirbimas ir tobulas balansas tarp kietumo bei elastingumo.
Damaskuoti peiliai (damascus) – vieni labiausiai vertinamų dėl savo ypatingo sluoksniuoto rašto ir išskirtinio atsparumo korozijai. Tuo tarpu kaltiniai ašmenys pasižymi neprilygstamu tvirtumu, todėl juos renkasi šefai, kuriems svarbiausia patikimumas ekstremaliomis virtuvės sąlygomis.
- Puikus aštrumas dėl aukšto anglies kiekio plieno.
- Puiki ergonomika – tradicinės D formos ar oktagonalinės rankenos.
- Ilgaamžis tvirtumas ir atsparumas intensyviam naudojimui.
Augant japonų gastronomijos populiarumui Europoje – ypač sušių, sashimi ar tempūros patiekalams – tinkamo japoniško peilio pasirinkimas tampa ne tik estetikos, bet ir funkcionalumo klausimu. Neabejotinai, tik su autentišku japonišku virtuviniu peiliu galima atkartoti originalius japonų virtuvės pjovimo principus.
Mūsų svetainėje pateikiama nuolat atnaujinama japoniškų peilių kolekcija, į kurią įtraukiami nauji meistrai, riboto leidimo serijos ir pažangios plieno technologijos. Kviečiame išsamiau susipažinti su visa kolekcija čia: Išsami informacija.





















































